Kyoshi

Kyoshi Ante Brännbacka 6.dan 
Kyoshi Ante Brännbacka aloitti karaten harrastamisen Pietarsaaren Rembukalla vuonna 1985, missä ensimmäisinä vuosina painotettiin suurimmaksi osaksi kilpailukaratea. Brännbacka kilpaili juniorina ja hän menestyi sekä kansallisissa kilpailuissa että Junior Finnish Openissa. Kahdeksan vuoden harjoittelun jälkeen hän suoritti mustan vyön Suomen Karateliiton dan-kollegion edessä.

Vuonna 1994 Brännbacka tapasi sensei Yuji Matsuoin, joka harjoitti Shorinji-ryu tyylisuuntaa. Tästä syntyi läheinen opettaja-oppilas-suhde. Brännbacka oli vuosia yksi sensei Matsuoin lähimpiä oppilaita ja sai mahdollisuuden matkustaa Matsuoin assistenttina harjoitteluleireille Suomessa, Venäjällä, Ukrainassa, Italiassa ja Ranskassa. Brännbacka kilpaili ja toimi tuomarina tyylin omissa kilpailuissa Suomessa. Hän osallistui kuukauden pituiseen harjoittelu- ja kilpailumatkaan Japaniin ja avoimiin Shorinjiryu- mestaruuskilpailuihin. Japanin matka oli antoisa ja sijoitukset olivat 5-8.

Vuonna 1998 Brännbacka tapasi Patrick McCarthyn tämän Euroopan kiertueella. McCarthy vakuutti esitellessään karaten laajana kamppailutaitokokonaisuutena, jonka harjoittajat pitää hallita kaikki kamppailuvälimatkat, seisaaltaan ja maasta. Aluksi McCarthyn opit auttoivat Brännbackaa ymmärtämään omaa tyylisuuntaansa paremmin ja Koryu Uchinadi toimi täydentävänä harjoittelukonseptina Shorinjiryun lisäksi. McCarthyn opettamat tekniikat ja periaatteet olivat osa päivittäisiä harjoittelurutiineja, ja Koryu Uchinadiin siirtyminen tuntui parhaimmalta opintieltä karateen laajana kamppailutaitokokonaisuutena.

Vuonna 2003 Brännbacka muutti yhdessä vaimonsa Raijan kanssa Brisbane Australiaan opiskelemaan karatea ja Koryu Uchinadia kokoaikaisesti Australian College of Natural Medicine:iin. Tämä ainutlaatuinen karateopettajankoulutus oli Patrick McCarthyn johtama, joka myös suunnitteli ja opasti koulutuksen. Brännbacka palasi Suomeen vuonna 2004 kiertueen jälkeen, jonka aikana hän oli käynyt Australiassa ja Pohjois-Amerikassa pitämässä seminaareja, harjoitusleirejä ja yksityistunteja.

Elämä Suomessa jatkuu luokanopettajana sekä Koryu Uchinadi ja monipuolisen kamppailutaidon ohjaajana. Brännbacka, 5.dan renshi, on Koryu Uchinadin pääohjaaja Suomessa. Hänen mielestään kaikki kamppailutaidot, joita hän on harrastanut karaten ohella; jujutsu (1. dan), jojutsu (1. dan), iaido, judo, tai chi, arnis/escrima, thai boxing ja brasilialainen jiu-jitsu, ovat auttaneet häntä ymmärtämään paremmmin ne periaatteet, joihin kaikki kamppailutaidot perustuvat.

Lähde: Koryu Uchinadi Finland