Infoa

Koryu Uchinadi – opiskele vanhaa, ymmärrä uutta.

Koryu Uchinadi tarkoittaa vapaasti käännettynä vanhaa okinawalaista kamppailutaitoa.

Karaten levittyä Okinawalta Japaniin ja maailmalle harjoittelun pääpaino tuli olemaan ihmisluonteen ja harrastajien fysiikan kehittämisessä sekä kilpaurheilussa. Okinawalainen karate taas keskittyi toimivaan itsepuolustukseen apuvälineenään vanhat liikesarjat eli katat.

Koryu Uchinadissa tehokkaiksi havaitut tekniikat on systematisoitu toimivaksi kokonaisuudeksi. Opetuksessa käytetään moderneja opetusmetodeja ja nykypäivän valmennustietoutta. Tekniikoiden suoritustapaa pyritään jatkuvasti parantamaan kriittisellä ajattelulla ja tieteellisellä lähestymistavalla.

Liikunta, itsepuolustus, terveys, elämäntapa

Itsepuolustuksen lisäksi Koryu Uchinadia opetetaan haastavana vaihtoehtona tavanomaisille liikuntamuodoille ja stressinhoitometodeille.

Harjoittelu, jossa opitaan kohtaamaan epäoikeutettuja väkivallantekoja kehittää sisäistä tahtoa ja rohkeutta.
Tällainen harjoittelu edistää sisäistä tyyneyttä, ja auttaa saamaan henkilökohtaiset ja esimerkiksi ammatilliset suhteet tasapainoon.
Koryu Uchinadi on sovelluspohjainen itsepuolustuslaji, jossa kilpaillaan vain itsensä kanssa. Pidemmällä tähtäimellä moraalinen filosofia ja itsetutkiskelu ovat olennainen osa harjoittelua
Koryu Uchinadi – sensei Patrick McCarthyn tutkimusten tulos
Koryu Uchinadi on hanshi Patrick McCarthyn keräämä nykyaikainen tulkinta vanhoista okinawalaisista ja kiinalaisista kamppailutaidoista sekä kokoelma yleismaailmallisista peri- aatteista, joihin kaikki aseeton kamppailu perustuu. Laajan tutkimustyön jälkeen Patrick McCarthy löysi paljon yhtäläisyyksiä eri kamppailulajien välillä.

Jos katsotaan pintaa syvemmälle, kaikki aseeton kamppailu perustuu samoihin periaatteisiin, koska lähtökohtana on ihminen. Riippumatta missä päin maailmaa ollaan, ihmisvartalo on samankaltainen: kaksi kättä, kaksi jalkaa, yksi pää, nivelet taipuvat tiettyyn suuntaan ja niin edelleen.

Seuraavat karaten uranuurtajat ja heidän opetuksensa ovat olleet McCarthyn tutkimuksen tärkeimpänä kohteena: Kojo Taite (1837-1917), Aragaki Seisho (1840-1920), Xie Zhongxiang (1852-1930), Higashionna Kanryo (1853-1917), Hanashiro Chomo (1869-1945), Motobu Choki (1871-1944), Zhou Zhihe (1874-1926), Wu Xianhui (1886-1940), Tang Daiji (1887-1937), Kiyoda Juhatsu (1886-1967), Miao Xing (1881-1939), Oshiro Chojo (1887-1935), Richard Kim (1919-2001) ja Kinjo Hiroshi (1919-).

Nimi Koryu Uchinadi muodostuu useasta kirjoitusmerkista eli kanjista:
• ko – vanha, muinainen
• ryu – virta, virtaus, suunta, tyylisuunta
-> Koryu – vanhan tyylin (Korostaa, että kyseessä on klassinen kamppailutaito, ei moderni kilpalaji.)
• uchinachu – nimi, jota okinawalaiset käyttävät itsestään, okinawalainen henkilö
• di (ti, te) – käsi, tekniikka, kamppailutaito
-> uchinadi – okinawalaiset kamppailutaidot (Kertoo, että kyseessä on okinawalainen laji.)
-> Koryu Uchinadi – vanhan tyylin okinawalaiset kamppailutaidot
Koryu Uchinadi on siis eräänlainen modernin karaten esi-isä.